Als je in het Wallhouse bijeen komt, gebeurt er iets. Niet alleen omdat het zo’n bijzonder gebouw is met een golvende gevel. Of omdat het zo gaaf uitkijkt op het Hoornsemeer en Groningers onder je raam langs fietsen naar Eelde. Het lijkt wel alsof je anders naar elkaar kijkt en ook anders naar de toekomst.

Daarom was het een goeie plek om met de redactie bijeen te komen. We moesten bijpraten en terugblikken want over vier weken begint er een nieuw jaar en dan willen we onze lezers weer verrassen. Niet met een hele nieuwe Noorderbreedte, maar wel met andere accenten zowel in onze uitstraling als in de inhoudelijke bijdragen. Waar kan het scherper? Of moet het juist milder? Op welk thematisch gebied is het Noorderbreedte-geluid komend jaar nodig? Waar trappen we wat harder op de pedalen en gooien we extra kooltjes op het vuur?

We raakten dus vooral met elkaar gesprek over de toekomst. Met steeds op de achtergrond die belangrijke vraag: waarom vinden wij dat mensen Noorderbreedte moeten blijven lezen/volgen? Het antwoord is even kort als eenvoudig: omdat ze zin hebben in de toekomst, net al…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.