Denk bijvoorbeeld aan Maalkop, de succesvolle voorstelling van locatietheater PeerGrouP. De voorstelling maakt het vaak zware bestaan van een boer invoelbaar op een manier waar geen nieuwsbericht aan kan tippen. Daarnaast het zeer tot de verbeelding sprekende project Sense of Place waarin Joop Mulder je met andere ogen naar het landschap laat kijken.

Terugkijken op Leeuwarden 2018 leidde bij ons ook tot een moment van reflectie. We staan nu iets meer dan een jaar aan het roer van Noorderbreedte, doen we genoeg, bereiken we genoeg mensen? Het aantal abonnees heeft nog geen comfortabel niveau bereikt en het kan altijd beter. Toch kijken we met een goed gevoel terug op afgelopen jaar. We hebben het landschap op de kaart gezet, vijf mooie en inhoudelijke Noorderbreedte’s met zorg samengesteld.

We zien ook nog veel kansen liggen, de uitdrukking ‘zin in 2019’ is geen loze kreet. We kijken er naar uit om de Noorderbreedte nog urgenter, interessanter, verrassender en mooier voor je te maken. Niet alleen offline maar ook online. Daarbij geloven we in onze eigen kracht: belangrijke thema’s voor het noorden agenderen met onafhankelijke journalistiek. Maar we zien om ons heen ook veel partijen die op een andere manier aan hetzelfde doel werken, zoals de PeerGrouP en Noorderlicht.

Afgelopen jaar hebben met een aantal van dit soort partijen aan tafel gezeten en onze visies en dromen gedeeld. We zagen hoe achter elke organisatie mensen met een heel groot hart voor het Noorden zitten en daar werden we heel blij van. In 2019 zullen we daarom nog meer op zoek gaan naar de verbinding. Om elkaar te versterken en daarmee een zorgvuldige omgang met de leefomgeving nog meer te stimuleren. Daarmee willen we het jou ook makkelijker maken om datgene te vinden wat je zoekt. Bij ons als het kan, maar ook bij de ander. Het jaar 2019 wordt wat ons betreft geen Noorderbreedte feestje, maar wel een breed feest voor het Noorden!