“Persoonlijk ben ik van mening dat iedereen kan leren vliegen: als je kan autorijden, moet dit ook lukken”

‘Van boven ziet Noord-Nederland er ieder uur anders uit, dat heeft veel te maken met de stand van de zon. Je kan bij goede weersomstandigheden in ieder geval verschrikkelijk ver kijken, ik vloog zojuist bij Beilen en zag aan de ene kant de Meyer Werft in Papenburg staan, die is 70 kilometer van waar ik vloog. En aan de andere kant zag ik de Eemscentrale, met die rookpluim. Het Waddengebied is ook prachtig om over te vliegen, dat ziet er natuurlijk heel anders uit bij eb dan bij vloed.

Het vliegen is mij met de paplepel ingegoten, mijn vader werkte bij de luchtvaartpolitie en we woonden in Eelde-Paterswolde, naast het vliegveld. Als kind wilde ik al graag piloot worden maar uiteindelijk is het er pas op latere leeftijd van gekomen. Eerst vloog ik uit hobby, daarna heb ik er mijn werk va…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden