Marinke Steenhuis en Paul Meurs zijn experts op het gebied van cultuurhistorie, gebiedsidentiteit en herontwikkeling. Ze houden kantoor in Paterswolde en Rotterdam.

Het was landelijk nieuws: in Noord-Drenthe wonen volgens de Brede Welvaartsindicator de meest welvarende mensen van Nederland. Wij werden overspoeld met mails en apps uit de Randstad; de grappen over de saaiheid, het isolement en de wildernis van Drenthe waren niet van de lucht. De een zag in dit onderzoek een bewijs voor het ongelijk van de ‘grachtengordelplanologen’, die beweren dat de mens van de toekomst alleen in de metropool (lees: Amsterdam) gelukkig kan worden. Dat mensen in de regel hun eigen positie en keuzes legitimeren met hun visie op de samenleving, is schadelijk, maar daar hebben we de politieke arena’s voor. Maar dat ruimtelijke professionals ook vakmatig hun eigen perspectief leidraad laten zijn in hun werk, is ronduit rampzalig.

De ander wuifde de uitkomst van het ond…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.