“Het is een vet gevoel om iets onder je te hebben dat gewoon gas geeft”

‘Mijn stiefvader, Bert, is gek op motorrijden, hij hoopte enorm dat ik het ook zou oppakken. Als ik voor m’n achttiende niet zou roken, zouden hij en mijn moeder mijn autorijbewijs betalen – ik ging wel roken, dus moest ik zelf voor die kosten opdraaien – maar m’n motorrijbewijs kon ik alsnog van hem krijgen. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen, ik begon meteen met lessen en haalde het rijbewijs bij m’n eerste poging.

Ik rij vooral in het voorjaar, met m’n broer of met Bert, soms ook met een groep. Het is een vet gevoel om iets onder je te hebben dat gewoon gas geeft, dat hard vooruit trekt, je het gevoel geeft dat je heel wendbaar bent en dat je overal tussendoor kunt. Maar ik stap alleen op de motor om te toeren hoor, ik gebruik hem nooit om van A naar B te gaan. Ik rij v…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden