Manifestatie: ‘Mijn landschap’

Het borrelt, schuurt en leeft. De eenzame kreet ‘zo kan het niet langer’ verandert in een steeds luider geroezemoes. Dit is hoe verandering begint: op een verrassende locatie en een groep mensen met geestdrift. Ben jij erbij?

TEKST
Merel Melief

BEELD
Harold Koopmans

Op 7 februari organiseert Noorderbreedte de manifestatie: ‘Mijn landschap.’ We presenteren ons grootschalige onderzoek naar de staat van het landschap in het Noorden.

Theo Spek, professor landschapsgeschiedenis aan de RUG, analyseert als een arts de landschapspijn en concludeert dat er verkeerd is gediagnosticeerd: is het natuurpijn? Jantien de Boer, schrijver van het boek landschapspijn, reageert in de vorm van een column.

We sluiten af met een debat met gekozen politieke bestuurders van provincies en waterschappen; zij zijn de bestuurders van ons landschap. Hoe dragen zij zorg voor onze leefomgeving?

 

Programma 7 februari

Locatie: Rijksluchtvaartschool, Burgemeester J.G. Legroweg 43, 9761 TA Eelde

15.30 Ontvangst met koffie

16.00 Theo Spek analyseert ‘landschapspijn’, Jantien de Boer reageert

17.00-17.15 Pauze en intermezzo

17.15 Panel debat

18.00 Afsluiting met drankje

 

Ben je erbij?

Wil je bij de manifestatie zijn? Mail dan naar lezing@noorderbreedte.nl. Er is beperkt plek dus geef je snel op. Je hoort in de tweede week van januari of we een plek voor je gereserveerd hebben.

Wij willen het gesprek over het landschap en onze noordelijke leefomgeving zo open mogelijk maken. Daarom kiezen we voor een vrijwillige bijdrage. Doneer of sluit je aan door voor 42,50 euro per jaar een abonnement op Noorderbreedte te nemen.

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€37,50