Het borrelt, schuurt en leeft. De eenzame kreet ‘zo kan het niet langer’ verandert in een steeds luider geroezemoes. Dit is hoe verandering begint!

Op 7 februari 2019 organiseerde Noorderbreedte de manifestatie: ‘Mijn landschap.’ We presenteerden ons grootschalige onderzoek naar de staat van het landschap in het Noorden.

Hoogleraar landschapsgeschiedenis Theo Spek stelde tijdens zijn keynote lezing een New Deal voor: een regionaal masterplan voor het landschap. Waarin alle onderdelen – van biodiversiteit tot windmolens en klimaatverandering – worden meegenomen. Jantien de Boer, schrijver van het boek landschapspijn, reageerde in de vorm van een column.

Tijdens de interventie van Maartje ter Veen werd het publiek tot actie opgeroepen.

Wij willen het gesprek over het landschap en onze noordelijke leefomgeving zo open mogelijk maken. Daarom kiezen we voor een vrijwillige bijdrage. Doneer of sluit je aan door voor 42,50 …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.