“Doordat ik altijd in dezelfde wijk bezorg, is het sociale contact leuk: soms word ik uitgenodigd voor een bakkie”

‘Ik breng de post rond in mijn eigen wijk in Havelte, twee dagen per week fiets ik mijn route. Het postbedrijf vraagt me wel eens om voor een andere postbode in te vallen en in zijn of haar wijk te bezorgen, maar dat wil ik niet, dan moet ik weer allemaal nieuwe adressen leren. Ze bekijken het maar. Met dit werk ben je lekker buiten en je mag je eigen tijd inplannen, wat wil je nog meer? Doordat ik altijd in dezelfde wijk bezorg, is het sociale contact leuk: soms word ik uitgenodigd voor een bakkie. Aan de andere kant: als je met zo’n blauwe envelop komt, zien ze je al van verre aankomen. “Die hoef ik niet,” roepen ze dan, haha.

Op donderdag en maandag krijg ik de post bezorgd, die moet ik dan thuis sorteren. Ik krijg voor het sorteerproces per kilo post betaald, dus ik ben dol op die …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden