Samen het strand en de kust schoonvegen.

Een hoopgevend begin van 2019. Nee, ik bedoel niet de slordige reder die vanaf een modern schip containers verliest natuurlijk.Ik heb het over de massale toestroom van hulptroepen. Dezer dagen zie je burgers massaal naar de kust trekken. Waddenvereniging, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, het Zeehondencentrum en gemeenten doen waar ze goed in zijn: ze organiseren opruimacties. Ze zorgen dat burgers samen effectief kunnen opereren.

Gaaf om te zien dat mensen het niet  accepteren dat onze zee volloopt met rommel. Mensen die begrijpen dat onschuldige piepschuimbolletjes als ze losgelaten worden in zee een bedreiging vormen voor de daar levende dieren.
En trouwens: wat een vreselijk gezicht ook al die plastic resten aan de kust.

Van wie is het landschap? Vroeg Noorderbreedte zich in vele…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.