“Het Groninger land is fascinerend: het biedt weidsheid, vrijheid en rust”

‘Ik fotografeer alleen landschappen en doe dat veel in Noord-Nederland. Allereerst omdat ik een persoonlijke binding heb met de regio – ik ben geboren in Groningen en groeide op in de kop van Drenthe – maar ook omdat het licht hier fantastisch is. Dat komt door het IJsselmeer, dat functioneert als een grote reflector die het licht op het land eromheen weerkaatst. De Waddenzee heeft hetzelfde effect en wij zitten bij allebei in de buurt. Daarnaast is het vlakke land prachtig, dat zorgt voor weidse luchten, en die zorgen weer voor enorme wolkenpartijen. Tot slot wordt het hier ’s avonds nog echt donker. De omstandigheden zijn voor een landschapsfotograaf dus heel erg mooi. Het Groninger land is fascinerend: het biedt weidsheid, vrijheid en rust.

Landschapsfotografen handelen gestructuree…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden