“De dynamiek van het wad maakt het wadlopen spannend”

‘Ik ben opgegroeid op Rottumeroog en heb daar tot mijn vijftiende gewoond, wij waren het enige gezin op het eiland. Zodra je daar gaat lopen, loop je al bijna op het wad, je kan dus wel stellen dat het wadlopen mij met de paplepel is ingegoten. Mijn vader had een boot die hij als het ging vriezen naar de vaste wal bracht, vervolgens liep hij over het wad weer terug naar huis. Wadlopen deden we kortom niet omdat het leuk was, maar omdat het moest.

Toen ik later op Texel ging wonen, wilde ik ook andere mensen kennis laten maken met het wadlopen. Om dat te kunnen doen, moet je een opleiding volgen, samen met mijn man sloot ik me daarom aan bij het Wadloopcentrum Fryslân. Dat bleek zo’n leuke vereniging dat we er zijn blijven hangen, tegenwoordig ben ik bij hen gids. Natuurlijk is het leuk…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden