Het Filmweekend op Vlieland bracht Noorderbreedte-vrienden in het Hoge Noorden. Met kans op revanche voor wie er niet bij kon zijn.

Hoe ziet uw Noorden eruit? Ruim, ijzingwekkend, authentiek, ruig?
Adwin de Kluyver nam afgelopen weekend twee keer een zaal vol Noorderbreedte-vrienden mee naar het Hoge Noorden. Van Canada via de Zuidpool en Groenland reisden we naar IJsland. CO2 neutraal en na elke film (we kregen er zes!) landden we weer in dezelfde genoeglijke bioscoop van Bojan Bajic op Vlieland. We zagen documentaire opnamen van een Zuidpooltocht een eeuw geleden, maar ook gespeelde scenes uit het werkelijke leven in koude klimaatzones. Vaak verhaalden ze over een ruig en hard bestaan.
De mens projecteert al eeuwen angsten, fantasieën maar ook dromen op het hoge Noorden, zo vertelde Adwin de Kluyver tijdens een lezing over zijn pas verschenen boek ‘ Het gedroomde Noorden’. Misschien komt dat wel omdat het er zo le…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.