“In het begin had ik geen idee op welke plekken ik moest zoeken”

‘Ik had een druk beroep, heel mooi werk, maar soms ging het dag en nacht door. Af en toe moest ik even m’n kop uit laten waaien, dat deed ik door zwerfstenen te verzamelen. Die zijn hier meer dan honderdduizend jaar geleden, tijdens de een na laatste ijstijd, naartoe komen drijven. Op mijn tochten kwam ik ook andere prehistorische dingen tegen, op een gegeven moment zelfs uit vuursteen gehakte werktuigen. Die zijn dus van mensen geweest die hier ooit gewoond hebben, nou, toen was mijn belangstelling gewekt. Ik heb vervolgens verschrikkelijk veel moeite gedaan om mezelf bij te scholen, inmiddels heb ik een bibliotheek van honderden boeken over de archeologie.

In het begin had ik geen idee op welke plekken ik moest zoeken, ik struinde gewoon akkers af. Maar nadat ik me meer in de materie…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden