Tijdens de manifestatie 'Mijn Landschap' op 7 februari deed Maartje ter Veen van studio Marcha! een interventie. Want het landschap is van ons allemaal. Maar doen we ook genoeg voor ons favoriete landschap?

Wat doe jij deze week voor je favoriete landschap?

Ons dagelijks handelen heeft effect op het landschap om ons heen. Dat is goed nieuws: want dat betekent dat we invloed hebben. Maar er zitten ook een paar haken en ogen aan. Het landschap heeft een ander ritme, reageert vertraagd op ons handelen. Zijn we dat nog wel gewend? Als je nu iets bestelt heb je het morgen in huis en als je iets appt en binnen een uur nog geen reactie hebt ga je al bellen om te vragen of alles wel goed gaat.

Er is ook slecht nieuws, want ons handelen bestaat voor 95% uit handelen dat op de automatische piloot gaat. Als we ons handelen willen veranderen, en daarmee de invloed op ons landschap, zullen we bewust op onderzoek uit moeten gaan en daar tijd en energie in steken. Wat we met z’n all…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.