Het is morgen Valentijnsdag. De dag dat we iets speciaals doen voor onze geliefde. Maar laten we in plaats van tijdelijke roze hartjes, roosjes, beertjes of andere prullaria waar we de rest van het jaar niet meer naar omkijken, het eens anders aanpakken!

Op 7 februari tijdens onze manifestatie ‘Mijn Landschap’ stelde Maartje ter Veen het publiek de vraag ‘wat doe jij deze week voor je favoriete landschap?’ En welke dag is beter dan de dag van de liefde, om je liefde voor het landschap te tonen?

Noorderbreedte stelt voor om op Valentijnsdag dit jaar niet iets (of niet alleen iets) voor je lief te doen, maar ook voor ons geliefde landschap. Een aantal suggesties:

Laat de auto staan en pak de fiets
Eet  geen vlees of vis
Boek een vakantie in eigen land (in plaats van een vliegvakantie)
Verdiep je in plannen van provincie en waterschap voor de verkiezing (wie draagt er zorg voor het landschap?)
Plant een boom
Recycle
Neem een kortere douche
Raap afval op onderweg
Neem een abonnement op Noorderbreedte

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.