In aanloop van onze landschapsmanifestatie op 7 februari waren we op zoek naar vrijwilligers die ons konden helpen. ‘Doet u mee?’ vroegen wij u daarom in het laatste nummer van 2018. Hadden we zelf precies voor ogen waar we hulp bij nodig hadden? Om eerlijk te zijn niet. Maar met maar twee betaalde krachten weet je dat alle hulp bij het organiseren van een bijeenkomst welkom is.

Nu kunnen we terugkijken op een geslaagde manifestatie. Maar dat was best even spannend. Het organiseren van bijeenkomsten is niet onze kernactiviteit en ook het budget viel door verschillende omstandigheden tegen. Zelf had ik de week daarvoor ook nog een flinke griep gekregen en elk telefoontje met mijn collega Ineke Noordhoff eindigde met de vraag: ‘Ga je het halen?’ Tuurlijk ging ik het halen antwoordde ik, steevast gevolgd door een hoestbui.

Toen het zover was had ik genoeg energie om de auto in te stappen en me naar de rijksluchtvaartschool, waar de manifestatie plaatsvond, te begeven. Maar kracht om te sjouwen, boodschappen te doen en stoelen te regelen had ik niet. Het enige wat ik kon doen was het kruisen van mijn vingers in de hoop dat het goed kwam.

Op het moment dat ik aank…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.