In aanloop van onze landschapsmanifestatie op 7 februari waren we op zoek naar vrijwilligers die ons konden helpen. ‘Doet u mee?’ vroegen wij u daarom in het laatste nummer van 2018. Hadden we zelf precies voor ogen waar we hulp bij nodig hadden? Om eerlijk te zijn niet. Maar met maar twee betaalde krachten weet je dat alle hulp bij het organiseren van een bijeenkomst welkom is.

Nu kunnen we terugkijken op een geslaagde manifestatie. Maar dat was best even spannend. Het organiseren van bijeenkomsten is niet onze kernactiviteit en ook het budget viel door verschillende omstandigheden tegen. Zelf had ik de week daarvoor ook nog een flinke griep gekregen en elk telefoontje met mijn collega Ineke Noordhoff eindigde met de vraag: ‘Ga je het halen?’ Tuurlijk ging ik het halen antwoordde ik, steevast gevolgd door een hoestbui.

Toen het zover was had ik genoeg energie om de auto in te stappen en me naar de rijksluchtvaartschool, waar de manifestatie plaatsvond, te begeven. Maar kracht om te sjouwen, boodschappen te doen en stoelen te regelen had ik niet. Het enige wat ik kon doen was het kruisen van mijn vingers in de hoop dat het goed kwam.

Op het moment dat ik aankwam, mijn auto voor de deur zette en door het raam naar boven keek – waar de manifestatie zou plaatsvinden – kreeg ik een hele grote glimlach op mijn gezicht. Daar stond een team bekende en minder bekende gezichten van Noorderbreedte op een rij enthousiast naar mij te zwaaien. Toen ik binnenkwam bleek de rij te zijn gevormd om een soort productieproces op gang te zetten om de verrassing die voor de pauze uitgedeeld zou worden om de mensen aan het denken te zetten in elkaar te vouwen.

De boodschappen waren gedaan, de stoelen gesjouwd, er was een standje met Noorderbreedtes opgetuigd, er was een prachtige raamschildering gemaakt en er liepen drie mensen rond met een camera om alles in beeld te brengen. De redactie, het bestuur en vrijwilligers – allemaal waren ze opgestaan om deze manifestatie te realiseren. En als wij terugkijken op een geslaagde manifestatie hebben wij het aan deze vrijwilligers te danken. De sfeer die hierdoor ontstond tijdens de manifestatie is vastgelegd, onderaan dit artikel is het filmpje te bekijken.

Deze beweging van mensen die ons willen helpen omdat wij staan voor het landschap, de cultuur en de schoonheid van het Noorden maakt wat ons betreft Noorderbreedte zo speciaal. En de groep groeit. Gister dronken we koffie met een gepensioneerde ict’er die ons wil helpen met de website. ‘Hoeveel tijd heeft u?’ vroegen we. Toen hij antwoordde ‘Ik denk wel een dag per week,’ vielen we nog net niet van onze stoel.

Daarom aan het einde van deze prachtige lenteweek alle lof voor onze vrijwilligers, dank jullie wel, samen maken we Noorderbreedte!

Redactie
Kim van Dam, Rieja Raven, Mark Sekuur, Leonie Wendker, Dien Wiersma en Maartje ter Veen en Maarten Meester
Bestuur
Willem Smink, Monique Verhoeven, Hero Havenga de Poel, Otto Janssen en Sandra Assen.
Vrijwilligers
Ina Bos, Ineke Aarens, Herman Vogt, Nick Landman, Marieke Landman, Toon van der Hammen en Marike van Ringen, Mare Sliedrecht en Maya Vermeulen van 6km per uur 10m diep