Het gereedschap van Typisch Gronings is op internet geplaatst. Iedereen kan het gereedschap op het web ophalen en is vrij om het te gebruiken. Daarmee krijgen bewoners mooie instrumenten in handen om meer regie te nemen over hun eigen leefomgeving. Noorderbreedte ontwikkelde met Studio MARCHA!, Ontwerpstation Loppersum en de Vereniging Groninger Dorpen afgelopen jaar gereedschap en probeerde dit ook uit. De oogst ervan delen we nu met de hele wereld.

Omdat in het aardbevingsgebied hele dorpen en streken worden versterkt en verbouwd is het des te belangrijker te weten wat een dorp tot jouw dorp maakt. Is het de oude molen, een historisch pand, je eigen voortuin of zijn het de paadjes langs de rand van het dorpsbos waar je altijd met de hond loopt? De vraag wat voor jou Typisch Gronin…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.