Noorderbreedte prikkelt met onafhankelijke journalistiek en spannend beeld. Vraag een liefhebber wat hij speciaal vindt aan het blad en negen van de tien keer hoor je ‘de fotografie’. De landschappen van Ton Broekhuis, de verstilde portretten van Awoiska van der Molen, de vervreemding van Harry Cock – om drie fotografen te noemen – hebben Noorderbreedte de uitstraling gegeven waar we nog steeds om bekend staan. Foto’s die prikkelen, die laten zien waar het schuurt maar ook hoe mooi het hier is.

In Noorderlicht | Huis van de Fotografie hebben wij een goede partner gevonden, niet alleen qua naam maar ook qua doel want Noorderlicht is ook zeer betrokken bij het Noorden. Vanuit die band heeft Noorderbreedte de fotografen van de fotosalon gevraagd hun Lauwersmeergebied op hun eigen manier in beeld te brengen. De salon is opgericht als dé huiskamer voor de noordelijke fotografie die beeldmakers verbindt en stimuleert.Wij wilden uiteindelijk twee of drie fotografen kiezen die voor ons  het beeld zouden maken. Maar tot onze verbazing waren veel betrokken fotografen naar aanleiding van onze vraag direct het gebied ingetrokken. Bij de presentatie van het werk vielen we achterover van de kwaliteit: dit konden we onze lezers niet onthouden. Ui…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.