Noorderlicht Fotosalon

Noorderbreedte prikkelt met onafhankelijke journalistiek en spannend beeld. Vraag een liefhebber wat hij speciaal vindt aan het blad en negen van de tien keer hoor je ‘de fotografie’. De landschappen van Ton Broekhuis, de verstilde portretten van Awoiska van der Molen, de vervreemding van Harry Cock – om drie fotografen te noemen – hebben Noorderbreedte de uitstraling gegeven waar we nog steeds om bekend staan.
Foto’s die prikkelen, die laten zien waar het schuurt maar ook hoe mooi het hier is.

TEKST
Merel Melief

In Noorderlicht | Huis van de Fotografie hebben wij een goede partner gevonden, niet alleen qua naam maar ook qua doel want Noorderlicht is ook zeer betrokken bij het Noorden. Vanuit die band heeft Noorderbreedte de fotografen van de fotosalon gevraagd hun Lauwersmeergebied op hun eigen manier in beeld te brengen. De salon is opgericht als dé huiskamer voor de noordelijke fotografie die beeldmakers verbindt en stimuleert.
Wij wilden uiteindelijk twee of drie fotografen kiezen die voor ons  het beeld zouden maken. Maar tot onze verbazing waren veel betrokken fotografen naar aanleiding van onze vraag direct het gebied ingetrokken. Bij de presentatie van het werk vielen we achterover van de kwaliteit: dit konden we onze lezers niet onthouden. Uiteindelijk heeft elke
fotograaf zijn of haar beste foto(’s) ingestuurd. Het resultaat: vijftien perspectieven op het Lauwersmeergebied. Wij hopen dat jij er net zo veel van geniet als wij.

Erik Slot

Meer Lauwersmeer
Meer over en van de fotografen van de fotosalon vind je in het dossier Lauwerskust op onze website. Daar lees je ook over een mogelijke expositie van het werk deze zomer.

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50