NB #2 2019 over Lauwerskust

Er komt weer een nieuw nummer aan! Word nu nog lid en ontvang hem volgende week in de brievenbus.

TEKST
Merel Melief

 

Het nummer staat in het teken van 50 jaar Lauwerskust. Tot 1969 was het Lauwersmeer en zeearm, een deel van de Waddenzee. Vijftig jaar geleden sloten we die af om veiliger te zijn tegen overstromingen. Het gebied staat in teken van verandering. Onherkenbaar van vijftig jaar geleden en wie weet hoe het er over vijftig jaar zal zijn?

Met onder andere de prachtige verbeelding van de beeldmakers van de fotosalon van Noorderlicht. Een historische beschouwing van Emiel Hakkenes over de polderkoorts die in Nederland soms hoog oplaait. Drie interviews over het verleden, heden en toekomst van het gebied. En een essay vaan Koos Dijksterhuis die ons meeneemt naar het landschap van zijn jeugd.

Word lid en ontvang vijf nummer per jaar voor slechts 42,50 euro!

 

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50