Er was een goede opkomst bij de presentatie. Veel fotografen, die stuk  voor stuk opvallend lovend zijn over hoe hun werk in ons tijdschrift tot  zijn recht komt. En wij op onze beurt zijn zeer verguld met de foto’s  die de leden van de fotosalon maakten over de Lauwerskust. Elk beeld staat op zich en toont een heel eigen wereld. Neem de eieren van Maarten  Westmaas. Hoe kun je laten zien wat het resultaat is van de bedijking  van de Lauwerszee, vroeg hij zich af. Hij kwam uit op een verbeelding alle soorten vogels die er nu broeden. Van al die soorten, inmiddels 86 soorten, zocht hij foto’s van de eieren en precies op de goede schaal  maakte hij er één ei van. Dat ene ei staat voor vijftig jaar natuurbescherming in het Lauwersmeergebied.

Zo voegt …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden