Op 12 mei opent in Galerie Pictura in Groningen de expositie “...iets met ruimte”. In de expositie zoeken 11 fotografen samen de grenzen van de fotografie en van de galerie op. Zo creëren ze samen een nieuw heelal. De groep exposeerde eerder in Kunsthal 45 in Den Helder en krijgt van Galerie Pictura opnieuw de kans een ruimte over te nemen.

Uitgangspunt van de expositie is het begrip ‘ruimte’. Alle fotografen onderzoeken dit begrip op geheel eigen wijze. Het gaat om de ruimte in en buiten beeld, de ruimte in onszelf en om ons heen, de ruimte die fotografie biedt en om de mogelijkheden van de expositieruimte. In hun specifiek voor Pictura ontwikkelde presentatie laten ze zich o.a. inspireren door elkaar, de galerie en het Groningse land.

De fotografen tonen nieuw werk of presenteren recent werk op nieuwe wijze. Hun concepten en visies op ruimte zijn divers, soms bijna letterlijk, soms abstract. Thema’s als waarheidsvinding, omgang met verlies, grenzen en onze beleving van tijd en ruimte bestaan naast elkaar. Ook in werkwijze en techniek verschillen de fotografen: de een werkt op specifieke locaties, de ander in de studi…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.