Elke week op onze website een nieuw perspectief op het landschap. Deze week legt fotograaf Pieter Tonnis de Graaf met zijn zelfgebouwde pinhole-camera zijn indruk van het Lauwersmeer vastlegt.

Ik ben een beeldmaker die indrukken van mijn omgeving vastlegt met fotografie. Hierbij gebruik ik allerlei mogelijkheden. Ik experimenteer met oude fotografische technieken en zelfbouwcamera’s. Ik heb mij gespecialiseerd in tri-colourfotografie. Met een zelfgebouwde pinhole-camera (camera zonder lens) maak ik op locatie, kort na elkaar drie zwart-witfoto’s die ik na een speciale kleurbehandeling samenvoeg tot één nieuw beeld. Het resulteert in beelden waarin het tijdsverloop een heel eigen dimensie geeft aan de weergave van het moment. Ik gebruik zeer lange belichtingstijden van 10 minuten tot enkele uren voor één zwart-wit opname. Door dit tijdsintensieve werken en wachten krijg ik een andere beleving van de locatie. Een beleving die ik ook in woorden heb kunnen uitdrukken. Voor Noord…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.