Albert Buursma schreef het boek ‘Beteugeld Esturarium – cultureel erfgoed in het Lauwerzee- en het Lauwersmeergebied.’ Het boek werd overhandigd aan de weduwe van Cees van der Burght, die als ingenieur het hele project overzag. Voor wie het boek doorbladert zal er geen twijfel over bestaan dat dit een gebied is met een bijzondere historie en dat er genoeg belangrijke herinneringen zijn die bewaard moeten worden.

Maar belangrijker is misschien wel de vraag: ‘hoe willen we dat het Lauwersmeer er over 50 jaar uitziet?’ Daarvoor is door de Waddenvereniging een manifest opgesteld dat onderschreven wordt door vijf ondernemers uit het gebied waaronder Albert Keizer, Aaltje Rispens en Johan Rispens. Daarin valt te lezen hoe natuur, landbouw, visserij, wonen, recreatie en duurzaam ondernemen in…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.