Op de zonnigste dag van het jaar bezocht Merel Melief de première van Veearts Maaike, van het filmduo Jan Musch en Tijs Tinbergen. In de donkere theaterzaal in Delfzijl kwam ze dichter bij het boerenleven dan ooit. 

Op 26 juli 2019 draait deze film in Forum Groningen.

Op de filmposter staat veearts Maaike van den Berg (40) met haar armen over elkaar tussen de koeien, stethoscope rond haar nek, blonde haren in de wind. Het is een poster die niet zou misstaan boven het bed op een meisjes kamer, zodat je alvast kan dromen: zo wil ik worden als ik groot ben. De film biedt een nieuw soort voorbeeld, niet cliché of over de top, maar echt en uit het leven gegrepen. Na het zien van de film van Musch en Tinbergen krijg je hoop maar ook sta je meteen met beide benen op de grond: zo gaat het (boeren)leven.

De film volgt Maaike tijdens haar bezoeken aan de melkboeren. Stad tot wad reist ze af om haar boeren te bezoeken. We zien haar onderweg: blik op de weg, wenkbrauwen licht gefronst. Vol passie vertelt ze …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.