In het decor van een imposante bibliotheek en de landschapstuin van landhuis Oosterhouw namen we donderdag 14 juni afscheid van drie bestuursleden van Noorderbreedte: Monique Verhoeven, Hero Havenga en Otto Janssen.

Ontvangen door de heer des Huizes Christiaan Klasema, stappen we een donkere gang in met deuren waarachter weleens een geheime wereld op je zou kunnen wachten. Oosthouw is een plek die je doet vergeten waar je naar op weg was.

In deze oude weelderigheid nemen drie bestuursleden afscheid die erin slaagden Noorderbreedte een nieuwe tijd in te loodsen. Van een tijd waarin geldzorgen niet bestonden, naar een tijd waar minder mensen lezen en de overheden de geldkraan steeds verder dichtdraaien. Niemand had gek opgekeken als het tijdschrift hierdoor ten onder zou zijn gegaan. Maar mede door de inzet van deze bestuursleden kunnen we zeggen: Noorderbreedte is er nog  en vertegenwoordigt een belangrijk geluid in de regio.

Afscheid nemen kreeg in het eclectische huis uit 1868 een ander gewicht….

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.