Er is weer een gloednieuwe en extra dikke zomereditie van Noorderbreedte. In het nummer 'Stedenbouwer als heelmeester' onderzoeken we de relatie tussen omgeving en gezondheid.

Als het over gezondheid gaat denken we snel aan eten, medicijnen en bewegen, maar wist je dat ook de omgeving een hele belangrijke invloed heeft op ons welzijn? In het nummer ‘Stedenbouwer als heelmeester’ onderzoeken we hoe gezondheid en omgeving met elkaar verbonden zijn. Met onder andere:

Architectuurhistoricus Noor Mens duikt de geschiedenis van de stad Groningen in. Ze laat zien hoe gezondheid een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontwerp van de stad zoals we die nu kennen. Denk aan de hofjes, parken en autoluwe straten.
Dokter Brouwers wil van het dorp Bakkeveen een Blue Zone maken.

Ouder worden, moeten we dat wel willen? Een column van Rein Swart directeur van Accolade.

Peter Michiel Schaap vraagt zich af of je “Ooit iemand met zware obesitas op zo’n mooie houten crosstrai…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.