Bomen omzagen is gemakkelijker dan ze poten. Beteren de provinciebesturen hun leven nadat in de vorige coalitieperiode 4,5 procent van de bomen verdween? Lees hieronder het antwoord.

‘Minder bomen kleuren de horizon’, was de kop boven ons alarmerende artikel in de eerste Noorderbreedte van dit jaar. Het deed verslag van ons onderzoek naar hoe provincies ons landschap besturen. De op papier beleden beleidsambitie was steeds: meer groen en koester de bomen. Het resultaat: in de drie noordelijke provincies verdween in de vorige collegeperiode  2500 hectare bos oftewel 4,5 procent van alle bomen! Van de week was er gelukkig goed nieuws: Natuurmonumenten gaat nu echt stoppen met kappen van bomen. En een Zwitsers onderzoek onderstreepte hoe effectief het is om bomen in te zetten tegen de opwarming van de aarde.

Als je wilt weten hoe het eruit ziet wanneer je respectvol omgaat met bomen, reis dan eens naar Engeland. Je ziet er enorme omvangrijke exemplaren waar kinderen e…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.