Sien Steenhuis-Hoving (1959) hoeft zich niet te vervelen in Woltersum, het dorp waar ze geboren en getogen is. Ze woont er nog steeds. Participeren in je dorpsgemeenschap, dat doe je gewoon. Deel één van een serie portretten van blijvers.

In Woltersum, een dorp aan het Eemskanaal, wonen 371 mensen in 171 huizen. De meesten willen er blijven ook al wordt hun woonplek geplaagd door aardbevingen en moesten alle inwoners geëvacueerd worden toen de kanaaldijk bijna doorbrak.

Ellis Ellenbroek portretteert verschillende bewoners in woorden, fotografen Gea Schenk en Ronnie Zeemering deden hetzelfde op hun manier. Dit en meer verhalen en foto’s staan in het boek Woltersum, een tijdsbeeld dat eind juni 2019 verscheen. Deze zomer brengt Noorderbreedte enkele verhalen.

Sien Steenhuis-Hoving

 

Een klop op de deur. Daar staat Joost in de keuken. De leerkracht van De Huifkar brengt een schoongewassen spijkerbroek terug die hij van Sien geleend heeft voor de uitvoeringen van de toneelclub die net achter de rug zijn. De middag d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.