Een droneracebaan in de tropische kas.
Een poppodium in de voormalige olifantenstal.
Het Rensenpark moet Emmen hip maken.

Bij de ingang van het Noorder Dierenpark stond altijd een fotograaf. Even de koppies bij elkaar en samen op de foto, voor je naar de dieren toeging. Aan het eind van de dag hing bij de uitgang de foto klaar. Die familiefoto symboliseert het plezier dat vele generaties hebben gehad in het Noorder Dierenpark. Het valt dus goed te begrijpen dat de verhuisplannen van de dierentuin de stad in beweging hebben gebracht, dat Emmen deze plek dolgraag wil behouden. Dit krijgt gestalte in het Rensenpark, een stadspark voor alle inwoners, maar tegelijk ook een creatieve broedplaats. Heel Emmen lijkt betrokken. Voortdurend melden ondernemers, stichtingen en inwoners zich bij de gemeente met nieuwe initiatieven en ideeën.

Het Rensenpark ligt fysiek in het hart van de stad en heeft een bijzondere …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.