Mooie foto? Iemands oog viel erop en hij/zij stuurde dit beeld in voor de Friese Scheurkalender. De regionale scheurkalenders (alle drie de noordelijke provincies hebben een eigen scheurkalender) tonen de provincie door de ogen van haar eigen burgers. Je kunt nog drie weken inzenden.

Het werkt simpel: je upload jouw foto (meer mag ook) op de website van de kalender en wacht op de uitnodiging voor de presentatie van de Scheurkalender 2020 (half oktober). Bij die presentatie zal blijken of de jury jouw werk jouw verkoos en op de kalender zette. Als inzender krijg je dan in elk geval zelf de kalender mee.

Het idee

Het idee achter de scheurkalender is simpel; Iedereen die zich aangesproken voelt, kan meedoen. Inzendingen mogen van alles zijn; tekeningen, gedichten, natuur, gebouwe…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.