Wat vind je mooi? Wat beweegt jou? Stuur een foto van jouw landschap naar de Groninger/Friese/Drentse scheurkalender. Daarmee verdien je in elk geval een kalender, maar wie weet zien alle Friezen/Drenten/Groningers volgend jaar op een dag jouw foto verschijnen.

Mooie foto? Iemands oog viel erop en hij/zij stuurde dit beeld in voor de Friese Scheurkalender. De regionale scheurkalenders (alle drie de noordelijke provincies hebben een eigen scheurkalender) tonen de provincie door de ogen van haar eigen burgers. Je kunt nog drie weken inzenden.

Het werkt simpel: je upload jouw foto (meer mag ook) op de website van de kalender en wacht op de uitnodiging voor de presentatie van de Scheurkalender 2020 (half oktober). Bij die presentatie zal blijken of de jury jouw werk jouw verkoos en op de kalender zette. Als inzender krijg je dan in elk geval zelf de kalender mee.

Het idee

Het idee achter de scheurkalender is simpel; Iedereen die zich aangesproken voelt, kan meedoen. Inzendingen mogen van alles zijn; tekeningen, gedichten, natuur, gebouwe…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.