Lezen, in het drukke bestaan kom je er niet altijd meer aan toe. Maar de zomer is dé tijd om die schade weer in te halen. Onze redactie tipt: deze boeken mogen niet ontbreken op je lijstje! Deze week de tip van Ineke Noordhoff: Hoe ik talent voor het leven kreeg van Rodaan Al Galidi

Negen jaar wachten of je ooit een verblijfsvergunning krijgt. Hoe kun je dat overleven? Lees de roman van de Irakese ingenieur Al Galidi. Hij maakte het mee en schrijft goed – echt mooie taal. Hij vertelt over gebeurtenissen in het dagelijkse leven van een asielzoeker. Zijn toon is soms ronduit licht waardoor hij de lezer door loodzware thema’s weet te loodsen.
Al Galidi neemt je in dit boek mee naar een asielzoekerscentrum waar vele wachtenden – eindeloos lang wachtenden – naast elkaar bestaan. Tot dadeloosheid gedwongen, moedeloos, angstig en treurig een uitweg zoekend, maar ook dwars, ontsnappend, vindingrijk opboksend tegen de regels, of doelbewust op zoek naar kansen om ertussendoor te sneaken. Soms kwaadwillend, soms goedwillend en alle gradaties daartussenin.

 

Dit boek ra…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.