Lezen, in het drukke bestaan kom je er niet altijd meer aan toe. Maar de zomer is dé tijd om die schade weer in te halen. Onze redactie tipt: deze boeken mogen niet ontbreken op je lijstje! Aron van Delft, architect bij AAS beveelt aan: De architectuur van het geluk van Alain de Botton

Ooit kreeg ik De architectuur van het geluk van opdrachtgevers na de oplevering van hun woonhuis. Alain de Botton stelt daarin: ‘We kunnen het pad negeren dat een landschapsarchitect voor ons heeft aangelegd om in plaats daarvan zelf een korter weggetje te zoeken.’ Dat spreekt mij zeer aan. De Botton poneert ook: ‘Architectuur schiet niet alleen tekort als waarborg voor geluk, je kunt architecten ook nog aanrekenen dat ze geen heilzame invloed hebben op het karakter van degenen die in een huis wonen.’

 

Hoe ziet een mooi gebouw er eigenlijk uit? Een goed ontwerp en smaakvolle inrichting kunnen wel degelijk ons gevoel beïnvloeden, ondanks onze grote onderlinge (culturele) verschillen. Kan een prachtige omgeving ons gelukkiger maken?

Bij de bouw van huizen of wijken wordt tegenwoo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.