Meld je als deelnemer en doe mee met de voorstelling op basis van het boek van Rodaan al Galidi 'Hoe ik talent voor het leven kreeg'.

Rodaan al Galidi zat 9 jaar in een AZC en schreef daarover een prachtig maar ook confronterend boek. Hoe ik talent voor het leven kreeg laat zien hoe zo’n gebouw vol wachtende asielzoekers een dorp wordt met eigen regels en wetten.  En het boek laat je als lezer voelen hoe krampachtig we in Nederland omgaan met nieuwkomers.

Op basis van dit boek maakt theaterorganisatie WAT WE DOEN een voorstelling die in 2020 het land door reist. In elke plaats worden lokale statushouders gezocht om deel te nemen. Op 2 september is s’avonds in Leeuwarden de selectie van deelnemers voor de uitvoering in Leeuwarden.

 

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.