Jeugdige Woltersummers tussen de elf en pakweg twintig jaar. Wat vinden zij van hun woonplaats? Wat is er fijn en wat zouden ze veranderen als zij het voor het zeggen hadden? En o ja…komt Woltersum voor in hun toekomstdromen? Acht jonge dorpelingen vertellen.

In Woltersum, een dorp aan het Eemskanaal, wonen 371 mensen in 171 huizen. De meesten willen er blijven ook al wordt hun woonplek geplaagd door aardbevingen en moesten alle inwoners geëvacueerd worden toen de kanaaldijk bijna doorbrak.

Ellis Ellenbroek portretteert verschillende bewoners in woorden, fotografen Gea Schenk en Ronnie Zeemering deden hetzelfde op hun manier. Dit en meer verhalen en foto’s staan in het boek Woltersum, een tijdsbeeld dat eind juni 2019 verscheen. Deze zomer brengt Noorderbreedte enkele verhalen.

Als ik een auto heb wil ik hier later ook wonen.

In Woltersum kun je makkelijker een speelgenootje regelen dan in de stad. Maar in de stad zijn weer méér vriendjes. Hoe dat kan? Simon Ruigendijk (2007) en Aya Muli leggen het uit.

Simon Ruigendijk uit gro…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.