Evert-Jan Scherpenzeel (1975) en Tony Mahoney (1974) wonen aan de Kollerijweg 48, met Ashley, Tusken en Wijske, hun drieling die in 2012 werd geboren. Ook aanlooppoes Lana behoort tot het gezin. En niet te vergeten Wobbe, de “beste buurman van Nederland’’.

In Woltersum, een dorp aan het Eemskanaal, wonen 371 mensen in 171 huizen. De meesten willen er blijven ook al wordt hun woonplek geplaagd door aardbevingen en moesten alle inwoners geëvacueerd worden toen de kanaaldijk bijna doorbrak.

Ellis Ellenbroek portretteert verschillende bewoners in woorden, fotografen Gea Schenk en Ronnie Zeemering deden hetzelfde op hun manier. Dit en meer verhalen en foto’s staan in het boek Woltersum, een tijdsbeeld dat eind juni 2019 verscheen. Noorderbreedte brengt enkele verhalen.

Tony Mahoney en Evert-Jan van Scherpenzeel

Op een mooie zomeravond in 2007 speelde Tony Mahoney in het Noorderplantsoen van Groningen een potje frisbee met een vriend. Evert-Jan van Scherpenzeel, toen ook een Stadjer, fietste voorbij. De frisbeevriend van Tony was ook een vri…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.