Uitgestrekte kwelders. Zover het oog reikt. De zee moet daarachter ergens schuilen, haar zilte geur verraadt dat. Maar ze laat zich niet zien. Pieter Bouma boert op de gronden van Noorderleeg, bij Hallum. Hij kent de grond als geen ander, en de natuur die daarop huist. 

De boer spreekt met rake klappen. In korte zinnen. Hij
praat zoals hij je aankijkt, onafgebroken. Bouma zit omgedraaid op zijn trekker
en terwijl hij praat, laat hij constant een strootje door zijn sterke vingers
glijden. Bouma zit stil, maar zijn handen blijven bezig. Ondanks zijn
mannelijke voorkomen heeft hij iets jongensachtigs. Behalve zijn blik. Die is
hard, maar wijs.

Hij
vindt het maar overdreven, die paniek over klimaatverandering. Over
zeespiegelstijging. Typisch weer zoiets waarover iemand op een k…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.