De Friese Milieu Federatie en het Landschapsbeheer Friesland begonnen in 2014 met het project Shared Grien Space. Bewoners in Hemelum, Sneek, Tzum, Minnertsga en Kimswerd deden mee. Het is ook de tijdsgeest dat actieve bewoners de handen ineenslaan om gezamenlijk te zorgen voor gemeenschapstaken.

Het is een tijd geworden waarin het niet langer volstaat om verlanglijstjes in te leveren bij de overheid. De vraag is ook: van wie is eigenlijk die openbare ruimte? Het is een vraag die voorbij eigendomsverhoudingen gaat. Er is moed en doorzettingsvermogen van bewoners voor nodig om de invulling van bijvoorbeeld een dorpstuin of wijkpark zelf op zich te nemen. Wat bezielt deze mensen en waar lopen ze tegenaan in dit proces?

Inspiratie uit het
verkeer

Inspiratiebron van het project S…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.