Ons leven kan snel veranderen. Zal in de post-coronaperiode de landbouw deels van het land afgaan? Ineke Noordhoff kijkt in dit driewekelijks blog naar het landschap.

We maken nu een pas op de plaats – de wereld staat even stil. We bezinnen ons op onze positie in de geglobaliseerde wereld waar virussen over grenzen vliegen. Zachtjes aan komt er enige ruimte om vooruit te kijken…

Gaan we straks minder vliegen dan voor corona? Wordt ons leven duurzamer? En gaan we samen beter zorgen voor zorg- en onderwijspersoneel, beter letten op wetenschappelijke voorspellingen, minder onze kop in het zand steken voor omineuze berichten?

Zeker is dat er een breukvlak ontstaat: voor
en na corona. Maar wat dat betekent is heel lastig te voorspellen. Ik kan me
nog een vorig breukvlak herinneren: internet. De opening van het world wide
web. In 1992 uit handen van defensie getrokken en voor de hele wereld
vrijgegeven, in 1994 al algemeen in gebruik. En razendsne…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.