Drenthe beweegt en wij bewegen mee! Wat beweegt jou? Op die vraag geeft de Groninger Scheurkalender al jarenlang antwoord. Inmiddels zijn er ook een Friese en Drentse editie. Ook hierin laten mensen met foto’s zien wat hen beweegt. Bente van Leeuwen zocht een aantal intrigerende foto’s uit en ging op zoek naar het verhaal erachter. Dit is deel 2 uit de korte serie ‘Wat beweegt jou?’

Een dorre akker onder een helderblauwe lucht. Dit beeld trof Gerry Boesjes tijdens een ochtendwandeling in het Drentse landschap. Het maakte hem mistroostig en vanuit die emotie schoot hij deze foto. ‘Vreemde kleuren en vormen in de ochtendzon. Veel te veel bruin voor de tijd van het jaar, want het was al lente. Die kleur van het land had ik al vaker gezien in de afgelopen jaren maar precies dit beeld, met al z’n symboliek, nog nooit: een bruine akker die bespoten is met glyfosaat, een strakke groene sloot die aan de dans ontsprong, de schaduw van een zomereik over het land.’

Gerry maakt graag foto’s: ‘Beeld en geluid zijn dé dingen die het leven kleur geven, tenminste zo ervaar ik het.’ Hij maakt het liefst foto’s als deze die wat abstract zijn, waar je wat langer naar moet kijken …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.