Met een open en nieuwsgierig oor zoekt Maartje ter Veen voor Noorderbreedte en GRAS naar een duurzamer bestaan. In de overtuiging dat het kleine meer invloed heeft dan we doorgaans beseffen.

Fluisterkunde I – Macht

Al een tijdje voel ik de enorme behoefte om te fluisteren. Te vertragen en de wereld zachtjes te benaderen. En opeens weet ik waarom.

De wereld schreeuwt. Links, rechts, boven, onder – overal heerst lawaai. Het geluid van urgentie, herrie voor verandering, de roep om actie. Hier en nu!

In dat lawaai is het bijna onmogelijk jezelf nog te horen. Reageren op die urgentie is nauwelijks te weerstaan. Kijk een aflevering van Tegenlicht, kijk een talkshow waar de zoveelste expert aan tafel zit, lees de tweet van ervaringsdeskundige X en reageer!

Na een goed geplaatste retweet of een rake quote waarin we aandringen op een ander leven en op anders zijn gaan we tevreden naar bed. Om de volgende dag vol goede bedoelingen, met een hoofd vol veranderkunde, voo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.