Toeval. Dat is de eerste reden die Paul Joosten geeft voor het verduurzamen van zijn huis. Na zijn functioneel leeftijdsontslag verhuisde hij samen met zijn vrouw naar Groningen. ‘Die Randstad is helemaal niks voor ons. Dus we zijn gevlucht en hebben de rust en ruimte opgezocht in het Grunniger land.’ In 2012 kochten ze een monumentaal huis dat tot hun verbazing een energielabel C bijna B had. Beter dan je voor een huis uit 1905 verwacht. Dat maakte iets los bij Paul. Hij wou het werk van de vorige eigenaar voortzetten.

Toevallig was er op het moment van aankoop ook een collectieve aankoopactie voor zonnepanelen. Zo konden ze die direct met de hypotheek meefinancieren. Paul: ‘Voor ik het wist had ik een huis met energielabel bijna B en 24 zonnepanelen. Toen ben ik aan het rekenen ge…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.