Afbeelding: Kintsukuroi. De kunst om met goud te repareren vanuit het inzicht dat de breuk deel van de identiteit is en schoonheid kan toevoegen.

Floris Alkemade begint in het essay met een paar verhalen uit zijn jeugd. Dat doet hij om te laten zien vanuit welke achtergrond hij naar de wereld kijkt. Hij groeide op in Brabant – met vrienden, veel buiten, van kattekwaad tot erger. Tot de politie aan de deur kwam en hem een heropvoeding wachtte op de kloosterschool. Die rustige wereld bevalt hem boven verwachting goed – mede door veel sport en intensief studeren. Hij ziet hoe het geloof paters helpt om de onvolmaakte werkelijkheid te ontstijgen. Ook in zijn studietijd ervaart hij dat wonderlijke menselijke vermogen om in meer werelden tegelijk te leven. De huurbaas, ‘dronken Peter’, di…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.