De foto die Annita Hoekstra nam van de ondergaande zon boven het wad, staat symbool voor het nieuwe hoofdstuk in haar leven, waarin ze haar dromen najaagt.

Zonsondergang. Pier Holwerd.Afscheid genomen.Behouden vaart naar Ameland. Donkere wolken achter je latend.Omarmd door de stilte van het wad.

Deze woorden schrijft Annita Hoekstra bij haar inzending voor de Friese scheurkalender. Het is een bijzondere foto door de kleur en dynamiek: stormachtig, met een stille zee. Alleen daarom al verdient deze foto een ereplaatsje. Maar de poëtische tekst eronder maakt ook nieuwsgierig. Schuilt er een verhaal achter deze woorden? ‘Afscheid genomen’, waarvan? Welke ‘donkere wolken’ liet Annita achter zich?

‘Ik kreeg een mooi gevoel bij deze foto en nog steeds. “Omarming”, dat hoorde erbij. Dat heb ik op dat moment ook geschreven.’ Annita stond op de pier bij Holwerd en voelde zich overweldigd door het prachtige licht. Ze vertelt: ‘Het raakte me v…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.