Genieten van de waddeneilanden - al zit je in je luie stoel. 'Glans op het wad' brengt de historie en bewoners tot leven.

De Wadden en haar Waddeneilanden zijn uniek in de wereld. Daar alleen al zouden meer Nederlanders zich bewust van mogen zijn. Het boek ‘Glans op het wad’ kan daaraan een bijdrage leveren omdat het op een aantrekkelijke wijze de rijke en roerige historie van de waddeneilanden beschrijft. Ditmaal met de focus op de sociale ontwikkelingen en minder op de al regelmatig beschreven bijzondere fysisch geografische kenmerken. Het geeft daarmee een interessante inkijk in de rijke historie, met daarin de ooit voor de eilanden zo belangrijke walvisvaart, de rol die de eilanden speelden tijdens de hoogtijdagen van de VOC en een overzicht van de vele verdronken dorpen – wat alleen al een apart boek waard zou zijn. Glans op het wad laat zich samenvatten als een reisverslag langs de Nederlandse (bew…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.