Het nieuwe nummer van Noorderbreedte: 'Plooien in vlak laagland'.

In dit extra dikke zomernummer staat Park Meerstad centraal. We analyseren de plooien in het landschap aldaar: reusachtige ribbels van aarde, met daar doorheen een kaarsrecht betonnen fietspad. Vanuit welke filosofie maakten kunstenaar Jeroen Doorenweerd en landschapsarchitect Mathijs Dijkstra hun ontwerp? Hoe past Park Meerstad in onze bouwtraditie, dat onderzoekt Paul Ronken in een essay. Daarnaast belichten we verschillende perspectieven: van bewoner tot expert, van kritisch tot lovend.

Verder in dit nummer trekken we lessen uit het lege Bargerveen. Daar zou Into Nature, een combinatie van kunst en natuur, nu in volle gang zijn. Maar: uitgesteld door Corona. Rieja Raven signaleert hoe snel mensen en landschappen zich aanpassen. Een verhaal dat helpt vooruit te kijken naar een nog onzekere toekomst. 

Laat je ook weer inspireren door onze klimaatdraaiers: Edward Doorten heeft een duurzaam tankstation, Luuk Jeeninga liet een hydraloop installeren en Rianne Leuven stapt over naar een duurzame bank.

Word lid en ontvang vijf nummers per jaar voor slechts 43,50 euro!

Trefwoorden