‘Het gevaar ligt op de loer dat er oplossingen aangedragen worden voor lokale en goed begrepen problemen die op de korte termijn om aandacht vragen. Daarmee zal de toekomst uiteindelijk heel vergelijkbaar zijn met het verleden.’ Rob Roggema, lector Ruimtelijke Transformaties van de Hanzehogeschool roept op om te kiezen voor verbeeldingskracht en het onbekende te omarmen. 

Ruim negenhonderd plannen en ideeën zijn door bewoners ingestuurd bij Toukomst, een initiatief van de overheid om de toekomst van Groningen beter te maken. Op dit moment worden inzendingen gebundeld door indieners en meedenkers.

Hoe kies je een vruchtbare mix uit al die ideeën? 

Roggema: ‘Het Toukomst-project heeft de Groningse bevolking gevraagd op zoek te gaan naar grootse projecten en die in te diene…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.