Het langste bos van Nederland in Groningen? Bert de Jong voelt er weinig voor. Zijn voorstel: Geef elke Groninger een boom om te planten op zijn eigen erf. Zo gaan mensen hun leven lang van de bomen houden. Wat vind jij?

Bert de Jong reageert in dit stuk op ‘groene’ toukomstplannen van vrijdenkers. Wil jij het langste bos van Nederland in Groningen planten? Mail naar vrijetoukomst@noorderbreedte.nl of tweet met #vrijetoukomst. Bert de Jong  is journalist en onderzoekt voor Noorderbreedte de staat van het landschap in Noord-Nederland. 

Op andermans land is het gemakkelijk het Groninger land een ander aanzien te geven met meer bomen. Met grote halen wordt losgewrikt van wat in vorige eeuwen door noest mensenwerk is gemaakt. Om Groningen voor de toekomst echter vitaal te laten zijn moeten de Groningers zelf aan de slag, met bomen op hun eigen erf. Geef ieder van de 586.061 inwoners bomen of heesters om deze te planten voor de toekomst. Zo gaan mensen hun leven lang van bomen en van het Groni…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.