In dit blog blikt Bente van Leeuwen terug op de reacties van de afgelopen #vrijetoukomst-week, met als thema 'energie'.

Afgelopen februari ben ik met studenten van Noorderruimte mee geweest om het Toukomst-spel te spelen op een middelbare school. Op het beginbord van het spel staan twee grote windmolens. Al snel moet er besloten worden over de toekomst van het denkbeeldige dorp. Wat telkens opviel: de windmolens werden meteen van het spelbord afgerukt. Weg met die lelijke dingen!

Maar hoe willen we het dan
doen? Hoe willen we in Groningen energie opwekken op een duurzame manier, op
een circulaire manier, en dan ook nog zonder ‘lelijke dingen’?

Deze week staat het thema
‘energie’ centraal in de zoektocht naar een #vrijetoukomst van Noorderbreedte
en Noorderruimte. Rob Roggema
stelt voor om over te stappen op kleinschalige waterkracht en osmose.
Kleinschalige oplossingen, die breed ingezet kunnen …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.