Deining, die krijg je letterlijk als een kunstenaar een ontwerp maakt voor een park in een doelmatige nieuwbouwwijk. Park Meerstad krijgt geen beeldengalerij, geen object of buitenkunstwerk – het hele park zelf is een kunstwerk.

Noorderbreedte brengt op de volgende pagina’s het verhaal van de ontwerpers van Park Meerstad: kunstenaar Jeroen Doorenweerd en landschapsarchitect Mathijs Dijkstra. In een essay plaatst Paul Roncken Meerstad in de Nederlandse bouwtraditie. Hij onderzoekt hoe park en wijk passen in de razendsnelle veranderingen in de manier waarop teams over de hele wereld ontwerpen. Noorderbreedte-verslaggever Bert Nijmeijer dwaalt met verschillende mensen door het net aangelegde park. Je vindt de blikken van deze ‘kijkers’ op de volgende pagina’s, net als de foto’s die Reyer Boxem in de voorzomer maakte.

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.