Deining, die krijg je letterlijk als een kunstenaar een ontwerp maakt voor een park in een doelmatige nieuwbouwwijk. Park Meerstad krijgt geen beeldengalerij, geen object of buitenkunstwerk – het hele park zelf is een kunstwerk.

Noorderbreedte brengt op de volgende pagina’s het verhaal van de ontwerpers van Park Meerstad: kunstenaar Jeroen Doorenweerd en landschapsarchitect Mathijs Dijkstra. In een essay plaatst Paul Roncken Meerstad in de Nederlandse bouwtraditie. Hij onderzoekt hoe park en wijk passen in de razendsnelle veranderingen in de manier waarop teams over de hele wereld ontwerpen. Noorderbreedte-verslaggever Bert Nijmeijer dwaalt met verschillende mensen door het net aangelegde park. Je vindt de blikken van deze ‘kijkers’ op de volgende pagina’s, net als de foto’s die Reyer Boxem in de voorzomer maakte.