Oude dingen kunnen met het verstrijken van de tijd irrelevant worden, maar ook wijzer. Wij doken ons archief in op zoek naar die wijsheid. Afgelopen zomer zette Noorderbreedte samen met Noorderruimte #vrijetoukomst-plannen centraal. Het derde thema was ‘energie’. Welke ‘energie’-verhalen zijn het waard om op te rakelen?

Meer lezen over onze #vrijetoukomst-actie? Lees de digitale special, luister naar onze eerste podcast, of lees hieronder snel verder. 

Huishoudelijk energieverbruik en besparingen

In een artikel uit 1978, Huishoudelijk energieverbruik en besparingen van Klarisse Nienhuys en Frans Vlieg, wordt gefocust op wat je als consument kunt doen om je energieverbruik te verlagen. Er is veel te winnen als het erom gaat hoe we als consument met energie omspringen. Vooral als je bedenkt dat veel energie simpelweg verloren gaat:

‘Voor allerlei aktiviteiten is energie noodzakelijk: in de industrie voor de produktie van goederen, in de gezinshuishoudingen voor de verwarming van water en ruimte en verder in winkels, kantoren en ziekenhuizen en tenslotte in het verkeer. Tot nu toe gebruikten we …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.