Het nieuwe nummer van Noorderbreedte: Dit is de toekomst.

In de hart van dit nummer vind je een nieuwe kaart van de provincie Groningen. Zo kán de toekomst eruitzien. De kaart schetst een mogelijke route naar een toekomst met veel recreatiewater, veel groen en lokale energie- en voedselvoorzieningen.

In dit nummer nemen we je graag mee naar die onbekende toekomst. Krijgt Groningen het langste bos van Nederland? Krijgt de Noordzee een eigen stem? Prikken we de dijken door voor een levendige kust? En zit de Friese bodem straks weer vol leven? Wij worden er in ieder geval nieuwsgierig van en we hopen dat het bij jou net zo gaat!

Verder in dit nummer:

  • Klimaatdraaier Florin Giurca stelt gratis groene fietsen beschikbaar voor de jongeren-top, Anne van den Hul tovert haar kleine tuin vol tegels om tot een groen paradijsje en Annemarijne Hoekstra woont in een nieuwe duurzame vijftigpluswoongroep;
  • We bezoeken Laurens Mengerink, van de ‘vier op een rij’ aan de Kollerijweg;
  • Natuurbeheerder Marco Glastra, directeur van Het Groninger Landschap, kiest voor samenwerking met boeren;
  • Dennis en Sietske Klompsma begonnen een zelfoogsttuin.

Word lid en ontvang alle nummers van Noorderbreedte voor slechts 43,50 euro per jaar!